Hírek

Rímtündér Meseboltja

Megnyitott a Rímtündér Meseboltja ahol megvárásolhatók Hétvári Andrea óvodásoknak szóló könyvei és ingyenesen letölthető oklevelei is elérhetők nyomtatható formátumban.

LÁBNYOM A HOLDON

Képzeld el! A Holdon nem fúj a szél, soha sincs vihar és nem simogat lágy tavaszi szellő!
Mindez azért lehetséges, mert a Holdnak nincsen légköre. Éppen ezért speciális űrhajós ruha, úgynevezett SZKAFANDER szükséges egy kellemes űrsétához.

Bújócskázni sem volna könnyű ezen a titokzatosan ezüstös égitesten. HOGY MIÉRT? Hát, csak azért, mert szél hiányában a lábnyomok az idők végezetéig megmaradnak a púderfinomságú homokban, amikből pedig az ősi indián módszerrel könnyűszerrel ki lehetne deríteni, hogy ki hová bújt. Persze csak a cipőtalpmintázatok előzetes megfigyelése után smiley

Űrséta után a lábnyomaid mellé üzenetet is készíthetnél:
Itt jártam! – felkiáltással, s ha nem készülsz titkosügynöknek, esetleg a neved és a lakhelyed is odaírhatnád. Gondold csak el, milyen szépen mutatna a holdhomokban, hogy :

Üdvözlet Világűr!

Lakóhelyem: A FÖLD smiley

TUDOD-E?

...hogy az első holdraszálló űrhajósok ruhája csaknem 100 kg-ot nyomott?

...hogy a Holdon a földi súlyodnak csupán hatodát mutatná a mérleg? Fél kézzel fölemelnéd a legnehezebb szekrényeket is! smiley (így lehetséges az, hogy az asztronauták könnyedén ugrándoztak a földi körülmények között hordhatatlan űrruhában!)

...hogy az Apolló űrhajó legénysége Holdunkon apró tárgyakat, fényképeket, vagyis holdajándékokat hagyott?

...milyen az ŰRHAJÓS EBÉD? Leggyakrabban zacskókba csomagolt, légmentesen lezárt élelmiszer, néha pedig csupán egy fogkrémhez hasonló tubus, péppé turmixolt marhasülttel és főtt zöldségekkel! Így az étel hűtés nélkül is sokáig eláll és friss marad.

...hogy az űrhajósok kiképzéséhez hozzátartoztak a sivatagokban és dzsungelekben végzett túlélőgyakorlatok?